Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΔΑΣΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ



ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ,έγραψε στις 29/08/2009

ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ,ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ.ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ.ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ.ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ.
ΟΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΙ,ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΤΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΤΩΜΑΤΑ.Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΑΞΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ,ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ.
ΟΛΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΞΑΦΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ Η’ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ.ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΒΙΛΕΣ ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΕΝΤΡΑ.ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΜΕΝ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ.ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ:
1) ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΡΥΜΟΥΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ.
2) ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ.
3) ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ,ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ.
4) ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ.
5) ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
6) ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ
7) ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ-ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ-ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ

1 σχόλιο:

Αντιγόνη Μονογιούδη είπε...

Η πιο σωστή φράση που έχουμε ακούσει όλες αυτές τις μέρες είναι: "ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ.ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ."... Διότι κανείς μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα την ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα των καταστροφών. Οι πάντες ΜΜΕ, πολιτικοί, Τοπ.Αυτοδιοίκηση (εκτός ολίγων εξαιρέσεων) ασχολούνται με το πρόβλημα μόνο όταν αυτό βρίσκεται στην επικαιρότητα ενώ την επομένη το ξεχνάνε. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε να μην κλαίμε πάνω από τις στάχτες αλλά να πάρουμε μέτρα πρόληψης. Πρέπει ακόμα και εμείς οι ίδιοι οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο και πάνω από όλα πρέπει εμείς οι πολίτες να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ενάντια στην απραξία των κυβερνώντων μας. Δεν πρέπει μοιρολατρικά και ως απλοί θεατές να περμένουμε την επόμενη καταστροφική πυρκαγιά για να την παρακολουθήσουμε από την τηλεόραση... αλλά να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ την λήψη μέτρων από ΣΗΜΕΡΑ!!! Οι Έλληνες έχουμε μάθει να κάνουμε αγώνες για το αύριο, το δικό μας και των παιδιών μας. Και αφού το Περιβάλλον είναι η βάση για την υγεία μας και τη ζωή μας ας κάνουμε τη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μας για την προστασία του, ξεκινώντας από την καταψήφιση όσων με την αναλγησία τους το καταστρέφουν (ο νοών νοείτω...)