Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Κατάργηση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων


Γεράσιμος Αγγελετάκης, μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
έγραψε στις 01/09/2009:

Σε μια από τις δυσκολότερες εποχές που έχουν υπάρξει παγκοσμίως, σε μία εποχή όπου η ανεργία και η εγκληματικότητα καλπάζουν, τα νοικοκυριά καταρρέουν οικονομικά και οι νέοι άνθρωποι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με πολλά σύγχρονα προβλήματα, η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας μια πολιτική λιτότητας και συντηρητισμού για τη χώρα μας, συμβάλλει στη διόγκωση όλων αυτών των προβλημάτων. Βασικός της άξονας όπως διαφαίνεται είναι και η διόγκωση των προβλημάτων στους τομείς παιδείας και εργασίας. Η κατάργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΑΕΙ και ΑΤΕΙ είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής αποτελεί και η κατάργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των τμημάτων Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Πειραιά και Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Οι απόφοιτοι των δύο αυτών τμημάτων είχαν το δικαίωμα να ασκούν το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου χωρίς να είναι για αυτούς υποχρεωτική η συμμετοχή τους στα ειδικά σεμινάρια και τις εξετάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης που χρειάζονται για να πάρει κάποιος την άδεια του ασφαλιστικού συμβούλου. Αυτή η απόφαση είχε ισχύ από τις 23-10-2002 και αποτέλεσε ρύθμιση του τότε Υφυπουργού Ανάπτυξης του ΠΑ.ΣΟΚ Χρήστου Θεοδώρου. Μια ρύθμιση η οποία αναβάθμισε τα πτυχία των προαναφερθέντων ΑΕΙ.
Σε αντίθεση αυτής της πολιτικής του ΠΑ.ΣΟΚ, ήρθε η κυβέρνηση της ΝΔ να καταργήσει την παραπάνω διάταξη άνευ λόγου και αιτίας και να εξισώσει τους αποφοίτους των προαναφερθέντων τμημάτων με οποιονδήποτε άλλο απλό πολίτη της χώρας μας. Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης Ι. Παπαθανασίου στις 2 Μαρτίου του 2007, η ΝΔ καταργεί το επαγγελματικό αυτό δικαίωμα, θέτοντας στην ίδια μοίρα νέους ανθρώπους που σπουδάζουν το συγκεκριμένο αντικείμενο και έχουν εξειδικευμένη γνώση πάνω σε ασφαλιστικά θέματα με ανθρώπους οι οποίοι είναι απλά απόφοιτοι λυκείου!
Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟΚ διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά και είναι αντίθετη σε πολιτικές που γυρίζουν πολλά βήματα πίσω την ελληνική κοινωνία, σε πολιτικές που υποβαθμίζουν την ελληνική παιδεία και φέρνουν σε απόγνωση όλους εμάς τους νέους ανθρώπους.
Η δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των νέων ανθρώπων!
Στόχος μας είναι οι σχολές και τα τμήματα που θα έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους τους, θα προσφέρουν μια πλήρη γνώση των νέων τεχνολογιών και θα είναι σε άμεση ανταπόκριση με την αγορά εργασίας!
Υποχρέωση μας αποτελεί ο αγώνας για την καταπολέμηση της ετεροαπασχόλησης! Είναι βασικό να μπορεί ο πτυχιούχος να απορροφάται στην αγορά εργασίας σε θέση που θα έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο των σπουδών του. Έτσι, γνώση και εμπειρία μαζί, θα παράγουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!
Η νεολαία ΠΑ.ΣΟΚ προτείνει την άμεση επαναφορά σε ισχύ της υπ’ αριθμόν Κ3-10659 παραπάνω υπουργικής απόφασης του ΠΑ.ΣΟΚ, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί ξανά η αξία των πτυχίων των αποφοίτων ασφαλιστικών και αναλογιστικών σπουδών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: