Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Προβλήματα Διαμερίσματος


Σπύρος Παούρης, Πρόεδρος Διαμερισματικού Συμβουλίου 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά έγραψε στις 07/07/2009:


Νομίζω αυτά που απασχολούν περισσότερο τον πολίτη είναι η καθαριότητα το πράσινο οι παιδικές χαρές η Δημοτική Συγκοινωνία τα σχολεία και η καθαριότητα και φύλαξη των πλατειών και των παιδικών χαρών.

Εάν σ΄ όλα αυτά δώσουμε λύσεις νομίζω θα έχουμε την υποστήριξη του λογικού πολίτη για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την ήδη υπάρχουσα κακή εικόνα.

Η προσωπική γνώμη μου είναι ότι το νοικοκύρεμα στα οικονομικά που γίνεται δεν ακουμπάνε τον πολίτη διότι δεν έχουν την σωστή ενημέρωση που και αν ακόμη υπήρχε νομίζω δεν πείθετε εύκολα σήμερα το εκλογικό σώμα διότι περνάμε μια κρίση πολιτική που μας παίρνει μπάλα όλους.

Όμως είναι για μένα αυτό έχει προτεραιότητα διότι άνευ διαφάνειας και έλεγχο των οικονομικών δεν νοείται ιδίως σήμερα να λειτουργούν οι θεσμοί.

Στην καθαριότητα που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μας.

Τα αδύνατα σημεία μας είναι η οδοσάρωση ο καθαρισμός των φρεατίων και η τακτική καθαριότητα στα πέριξ των κάδων αφημένα σκουπίδια.

Η μόνιμη στήριξη των κάδων και οι πολυκατοικίες να εφοδιασθούν υποχρεωτικά ένα η δύο κάδους ανάλογα με τα διαμερίσματα.

Να χρησιμοποιούμε την υδροφόρα στο καθάρισμα των λαϊκών αγορών και ιδίως στα ψαράδικα.

Να υπάρχουν μικρές μηχανικές σκούπες και να αυξηθούν οι υδροφόρες για να πλένουν τους δρόμους ιδίως τώρα το καλοκαίρι.

Να γίνει μια σοβαρή καμπάνια για το κέντρο εξυπηρέτησης για τα ογκώδη δηλ το τηλ 210-4119200 όπου προγραμματίζεται η αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων.

Και τέλος να εφαρμοσθεί η περιβόητη ανακύκλωση, που είναι η σύγχρονη λύση που θα πρέπει να μάθουμε τον πολίτη να σέβεται το περιβάλλον του και είναι απαραίτητο η συμμετοχή του για να γίνει αυτή η αλλαγή


Το πράσινο είναι μια δουλειά που χρειάζεται αναδιοργάνωση και με ενίσχυση προσωπικού και έλεγχο των εργασιών και συντονισμό με το συνεργείο των αυτοκινήτων διότι τα κλαδέματα πρέπει άμεσα να αποσύρονται διότι γίνονται εστίες χωματερών.


Οι πλατείες και τα πάρκα και οι παιδικές χαρές πρέπει να επισκέπτονται τουλάχιστο μια φορά κάθε δύο μήνες με πρόγραμμα.


Η Δημοτική συγκοινωνία που λειτουργούσε πρέπει να ξαναλειτουργήσει διότι ήταν μια κατάκτηση και εξυπηρέτηση των πολιτών που σήμερα νομίζουν ότι την καταργήσαμε και δεν γνωρίζουν ότι τα λεωφορεία αυτά ήταν ακατάλληλα και επικίνδυνα.


Τα σχολεία πρέπει να έχουν άμεση επαφή με τα συνεργεία και να λύνονται τα τεχνικά προβλήματα άμεσα.
Νομίζω όμως έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια και έχουν δοθεί πολλές λύσεις.


Τέλος η φύλαξη των παιδικών χαρών και των πλατειών και των σχολείων είναι μια μελλοντική αναγκαιότητα που θα δοθεί λύση εάν τα οικονομικά το επιτρέπουν.

Ιδίως στην δική μας περιοχή που έχουμε τον ανοικτό χώρο του Δηλαβέρι που εχει καταστραφεί και πρέπει να δοθεί μια λύση οριστική

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε αλλά περιμένουμε ο Δήμος και οι Δημότες ... να ενεργοποιηθούν περισσότερο.