Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Η κατάσταση των Δημοσίων Νοσοκομείων στον Πειραιά


Λεωνίδας Αθανασιάδης, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου "ΜΕΤΑΞΑ"
έγραψε στις 08/07/2009:

Λαλίστατος εμφανίζεται κάθε φορά ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος. Μετά τις δημόσιες εμφανίσεις του στα Μ.Μ.Ε., αλήθεια γιατί κάθε φορά βγαίνει στα κανάλια μόνος χωρίς αντίλογο; άρχισε και κόβει κορδέλες στα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα!! Τα δημόσια όμως; Σπρώξτα κάτω από το χαλί τα προβλήματα. Με κούνημα τα χέρια και αμέτρητα ΘΑ κάτι θα κάνουμε. Η κορόϊδία όμως και τα ψέματα κάποτε τελειώνουν. Οι τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό έχουν φθάσει την κατάσταση στα όρια του επικίνδυνου.

Ο Πειραιάς μας υποβαθμίζεται καθημερινά σε υγειονομικό επίπεδο. Κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, κλειστά χειρουργεία, το τμήμα επειγόντων περιστατικών στην Νίκαια (από το 2004 το περάλαβαν προς χρήση των ασθενών), κοντεύει ν' αραχνιάσει λίστες ατελείωτες για να δουν κάποιο γιατρό και πάει λέγοντας. Με το 40% όμως των οργανικών θέσεων κενό στο προσωπικό όλων των νοσοκομείων δεν υπάρχει ούτε καν φως στην άκρη του τούνελ.

Η μόνη "προσφορά" του κ. Αβραμόπουλου στην χώρα είναι το να πάει σπίτι του. Εξ'άλλου και ο ίδιος εδώ και αρκετό καιρό είχε δηλώσει δημόσια ότι "ολοκλήρωσε τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας" και καλύτερα για τον τόπο να πάνε όλοι τους στα σπίτια τους ....... Όσο το δυνατόν πιο σύντομα!

1 σχόλιο:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ είπε...

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ.ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (ΓΑΖΕΣ,ΣΥΡΙΓΓΕΣ,ΚΤΛ)?ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ,ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ.ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ,ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ