Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω


Δημήτρης Καρύδης, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
έγραψε στις 10/07/2009:

Έτσι βρέθηκε η Ν.Δ. στον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Μετά από 16 χρόνια (1993) το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά αναπτερόνοντας ελπίδες και προσδοκίες.
Καθίζηση υπέστη η Ν.Δ. τόσο στο Δήμο Πειραιά όσο και στα νησιά.
Ειδικότερα: Στο Δήμο Πειραιά έχασε 20.000 περίπου ψήφους από τους 41.000 που είχε στις ευρωεκλογές του 2004 και 5.500 στα νησιά.
Η Ν.Δ. πλήρωσε ακριβά στον Πειραιά και τα νησιά την προκλητική, ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική της.
Καμία υπόσχεση της κυβέρνησης δεν υλοποιήθηκε. Η ακρίβεια, η ανεργία, η ανασφάλεια των πολιτών βρίσκονται στα ύψη.
Το ξεπούλημα του ΟΛΠ, ο οικονομικός αποκλεισμός του Δήμου και της Νομαρχίας Πειραιά, δημιούργησαν αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των Πειραιωτών. Η τραγική καθυστέρηση στα έργα του Μετρό και του Τραμ και αναγκαίων οδικών αρτηριών, κρατούν τον Πειραιά καθηλωμένο στην υπανάπτυξη.
Τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα γύρισαν την πλάτη στην Ν.Δ. 5 χρόνια τώρα δεν έγινε το παραμικρό κυβερνητικό έργο ενώ η διάλυση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, με αιχμή την Ύδρα, τα Κύθηρα, την Αίγινα και τα Μέθανα εξόργισαν τους νησιώτες μας.
Η αποχή βέβαια στον Πειραιά σκαρφάλωσε στα ύψη (55%) και πρέπει να μας προβληματίσει. ‘Οπως και η αύξηση της δύναμης του ΛΑΟΣ, που ψαρεύει στα θολά νερά της ανασφάλειας των πολιτών και επιδίδεται σε ένα κυνήγι μαγισσών κατά των μεταναστών.
Την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία, το όραμα, την ριζική αλλαγή στην πολιτική μας ζωή την επωμίζεται ως μεγάλη ευθύνη το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου.
Το ύφος, το ήθος, τα πρόσωπα, οι πολιτικές προτάσεις και κυρίως η διαρκής ενασχόληση του ΠΑΣΟΚ με τα προβλήματα των πολιτών, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επιστροφή και την συμμετοχή τους στην πολιτική, όλων των δυσαρεστημένων και κυρίως των νέων ανθρώπων.

1 σχόλιο:

ΕΥΗ ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΥ είπε...

Πράγματι αυτή η κυβέρνηση,εν μέσω σκανδάλων,κατάρρευσης των θεσμών,κι΄απαξίωσης της πολιτικής ζωής γενικώτερα,κατάφερε ν΄αποστρέψει ο κόσμος,και κυρίως οι νέοι το πρόσωπο από την πολιτική.
΄Ετσι όμως έγινε εμφανέστερη γιά τους σκεπτόμενους η διαφορά του ήθους της εντιμότητας και του οράματος του Γ.Παπανδρέου,και των στελεχών,των μελών και φίλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ που τον εμπιστεύτηκαν.